Atac cu cuțitul în Franța. Timothy, tânărul ucis lângă Lyon, mergea la un festival

Atac cu cuțitul în Franța. Timothy, tânărul ucis lângă Lyon, mergea la un festival

Numele lui era Timothy, avea 19 ani și locuia în Bonvillard, un mic sat din Savoia. Pentru că iubea muzica, sâmbătă plecase la Festivalul Woodstower din Miribel-Jonage, aproape de Lyon. Din păcate viața sa a fost curmată brusc, în fața stației de autobuz din Villeurbanne.

Atacul a fost comis în jurul orei locale 16:30 (14:30 GMT) în apropierea unei stații de metrou din Villeurbanne, o suburbie a orașului Lyon.

Dintre cele nouă victime, tânărul de 19 ani și-a pierdut viața, celelalte opt persoane fiind înjunghiate grav. Atacatorul a fost oprit din furia oarbă de mai mulți trecători.

Timothy participase la Școala de Turism Challes-les-Eaux de lângă Chambery și obținuse în 2017 o calificare CAP. „A muncit din greu într-o companie din regiune”, spun prietenii săi. „Nu mă așteptam să mă sune cineva să-mi spună că prietenul meu nu mai este acolo. El a fost cineva care a avut mereu bucuria vieții… Iubea și animalele. Am un câine care a fost „micuțul lui”. Este total nedrept ce i s-a întâmplat. Pentru că era o persoană excepțională” a spus Florian, unul dintre prietenii lui, pentru Le Parisien.

Este vorba de o nouă agresiune comisă de un imigrant radicalizat, care „a atacat la întâmplare oameni care așteptau autobuzul”, a declarat primarul din Lyon.

„Nu citesc Coranul!” Acesta ar fi fost motivul pentru care teroristul cu cuțit din Franța a făcut nouă vicitme, conform publicației „Le Progrès”.

Atacul a fost făcut la întâmplare, folosind un cuțit și o țepușă pentru rotisor. Conform presei franceze, ar fi vorba de doi atacatori, doar unul fiind arestat. Autoritățile au dezmințit ulterior existența celui de-al doilea atacator. Atacatorul era un migrant afgan radicalizat.

La sfârșitul lunii mai, un algerian care aderase la Statul Islamic, a plasat o bombă artizanală în fața unei brutării din Lyon.

Etichete:

2 comentarii

  1. Cand statul (francez, german, britanic) va opri astea?
    E de necrezut ce se intampla in batrana Europa, devastata de dejectiile astea umane venite din cavernele secolului 17.

  2. prostia colectiva a turmei a devenit asa de mare incat nimeni nu pune intrebarea fundamentala: ce naiba cauta toti astia in Europa? de asta am securizat frontierele cu miliarde de euro ca sa se plimbe mii de fanatici pe strazi sa ne ucida copii? aaa, scuze, a;a au zis merkel si macron sa luam multi migranti la gramada altfel suntem putinisti

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *