Bolsonaro crede că Argentina și-a ales greșit președintele

Bolsonaro crede că Argentina și-a ales greșit președintele

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a afirmat luni că Argentina şi-a „ales greşit” duminică noul şef al statului, în persoana președintelui de centru-stânga Alberto Fernandez, câştigător din primul tur de scrutin, conform AFP.

„Regret (rezultatul, n.r.). Nu am un glob de cristal, dar cred că Argentina a ales greşit”, a spus preşedintele Bolsonaro. De asemenea președintele Braziliei a spus că nu are intenţia să-l felicite pe preşedintele Alberto Fernandez. „Astăzi nu ne vom indispune. Vom aştepta puţin pentru a vedea care este cu adevărat poziţia sa politică”, a adăugat preşedintele brazilian.

În timpul campaniei Jair Bolsonaro a fost de părere că „Argentina se apropie de haos” iar Fernandez l-a numit pe președintele brazilian „rasist, misogin şi violent”.

Săptămâna aceasta președintele Bolsonaro este într-un turneu în Asia şi Orientul Mijlociu.

Alberto Fernandez a obţinut 48% din voturi față de Mauricio Macri (40,4%), pe care Bolsonaro l-a susţinut în campanie.

”Dacă vrea să dialogheze, nu vom trânti uşa”, a spus Bolsonaro la sosirea în Qatar, calificând însă apelul recent al lui Fernandez în privinţa eliberării lui Luiz Inacio Lula da Silva, fostul preşedinte brazilian aflat în închisoare pentru corupţie, drept „un afront pentru democraţia braziliană şi sistemul judiciar brazilian”.

Însă, „deocamdată totul merge bine în cadrul Mercosur”, referindu-se la blocul regional format din Brazilia, Argentina, Uruguay şi Paraguay, şi care a semnat un acord de liber schimb cu Uniunea Europeană, încă departe de a fi ratificat.

Etichete:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *