Caporal român ucis astăzi în Kabul

Caporal român ucis astăzi în Kabul

Doi membri ai misiunii NATO în Afganistan au fost ucişi în atentatul comis joi la Kabul, conform Agerpres

”Un militar este din România. Conform politicii NATO, misiunea Resolute Support nu va oferi detalii suplimentare. Mai multe informaţii vor veni din România.

Al doilea militar este din SUA. Conform politicii Departamentului american al Apărării, numele militarului ucis în misiune va fi comunicat după 24 de ore, în urma înştiinţării familiei”, precizează comunicatul din partea misiunii Resolute Support.

Bilanţul atentatului sinucigaş de joi de la Kabul este de cel puţin 10 morţi şi 42 de răniţi. Atentatul sinucigaş cu maşină-capcană a vizat un punct de control din apropierea cartierului general al misiunii NATO.

Conform Ministerului Apărării Naţionale, militarul român care şi-a pierdut viaţa joi, în Kabul, este caporalul Ciprian-Ştefan Polschi, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament din Kabul. Caporalul Ciprian-Ştefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era angajat în MApN din anul 2004 şi se afla la a treia misiune în Afganistan.

Atentatul are loc la trei zile de atentatul de luni noaptea, soldat cu 16 morţi şi peste 100 de răniţi, în care şi-a pierdut viaţa şi un diplomat român, iar un altul a fost grav rănit.

Etichete: , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *