Denunț penal inițiat de un deputat USR împotriva preoților de la Cluj

Denunț penal inițiat de un deputat USR împotriva preoților de la Cluj

Până la urmă micul Stalin de la Cluj nu s-a lăsat și și-a făcut damblaua.

Emanuel Ungureanu (deputat USR), avocata Daniela Vomir Bizo și Adina Smeu au inițiat un denunț penal împotriva preoților care i-au împărtășit pe credincioși duminică în fața Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, la ultima Liturghie cu public. În plângerea depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, cei trei denunțători îi acuză pe preoții ortodocși că ar fi pus în pericol sănătatea populației, respectiv a adulților și copiilor pe care i-au împărtășit la cerere.

Textul denunțului penal.
„Subsemnații Emanuel Ungureanu, Daniela Vomir Bizo și Adina Smeu formulăm prezentul denunț față de clericii Bisericii Ortodoxe Romane (preoți, călugări) care, în data de 22 martie, au efectuat slujba religioasă pe platoul din fața Catedralei Mitropolitane Ortodoxe din Cluj-Napoca și care, prin acțiunile lor, au pus în pericol sănătatea populației (adulți și copii). Vă solicităm ca, în urma identificării acestora, să dispuneți începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectare a măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase.

Fără a aduce vreo atingere libertății religioase, garantate de Constituția României și legislația internă, considerăm că gestul acestor reprezentanți ai BOR aduce grave atingeri sănătății populației, punând, practic, în pericol viețile a sute de oameni. Aceasta, în contextul în care, în momentul actual, ne aflăm în plină epidemie de infectare (sic! -n.r.) cu virusul COVID-19, în contextul în care, pe teritoriul României, s-a instituit stare de urgență, în contextul în care autoritățile publice au luat și iau măsuri referitoare la prevenirea și contaminarea cu acest virus.

În aceste condiții, și reprezentanții BOR au obligația de a respecta normele în vigoare, de a lua toate măsurile necesare pentru a preveni răspândirea acestei boli cu efecte devastatoare în rândul populației. Actul de împărtășanie cu lingurița comună și cu prosopul comun efectuat asupra unui număr impresionant de persoane de către reprezentanții BOR aduce o gravă atingere sănătății publice, existând practic riscul ca una dintre aceste persoane să fie infectată cu coronavirus, iar acesta să fie transmis în masă, tuturor persoanelor care au folosit acea linguriță, respectiv prosopul.”

Deci vedeți că el nu are nimic cu Biserica că el face acest denunț penal așa „fără a aduce vreo atingere libertății religioase, garantate de Constituția României și legislația internă”. Și asta în condițiile când la momentul respectiv in țară erau confirmate doar 200 de cazuri de infecție cu COVID-19.
Dar heeei, el este om nou în politică, om nou, dar cu apucături puțin bolșevico-staliniste și ce să vezi face parte din partidul ăla de centru-dreapta modern…. adică in traducere libera stânga moderată.

Un text de Mircea Morar.

Sursa textului scrisorii: https://m.activenews.ro/…/Emanuel-Ungureanu-deputat-USR-avo….

Etichete: ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *