Mike Pence – „Biblia rămâne!”

Mike Pence – „Biblia rămâne!”

Vicepreședintelui Mike Pence a fost aplaudat îndelung săptămâna trecută după ce a promis revenirea simbolurilor religioase în spitalele pentru veterani.

„Pe măsură ce satisfacem nevoile de asistență medicală ale veteranilor noștri, permiteți-mi să vă fac o altă promisiune”, a spus vicepreședintele. „Această administrație va face întotdeauna loc și pentru nevoile spirituale ale eroilor noștri” a spus acesta de la tribună.

Totodată, pe pagina sa oficială de Twitter, vicepreședintele a lansat o postare – promisiune pe acest subiect: „Ultima administrație a înlăturat Bibliile și chiar a interzis colindele de Crăciun pentru a fi corectă din punct de vedere politic, dar sub președintele Donald Trump, spitalele veteranilor NU vor fi zone secularizate. Mesaj pentru New Hampshire: Biblia rămâne!” – @AmericanLegion

Toată povestea a început în ianuarie când Centrul Medical pentru Veterani din New Hampshire a eliminat o Biblie simbol ce era expusă pe „Masa soldatului dispărut”. Biblia fusese purtată în prizonierat de un soldat pe parcursul celui de-al Doilea Război Mondial. Eliminarea a survenit după reclamația asociației seculariste Military Religious Freedom Foundation.

Mai mulți veterani au depus plângeri atunci iar oficialii spitalului au restaurat Biblia în februarie pe masa din foaerul centrului. Totuși, în mai, spitalul a fost dat în judecată pentru a scoate Biblia.

Robert Wilkie, secretarul delegat cu problemele veteranilor, a respins la rândul său regulile de exprimare religioasă care fuseseră impuse de administrația Obama.

Într-un interviu acordat The Washington Times în biroul său de la Departamentul Afacerilor Veteranilor, domnul Wilkie a spus că afișarea unei Biblii într-un spital este o problemă de libertate și că administrația Obama a greșit în încercarea de a elimina simbolurile religioase din veteranii îngrijiri de sănătate sistem.

„Ultima administrație … a avut o abordare „în afara istoriei”, a spus Robert Wilkie. „Nu știau istoria acestei țări când a fost vorba de fundația religioasă a acesteia, de sprijinul religios pentru cei în uniformă. ”

Departamentul a emis o directivă pentru a permite literatura religioasă, simbolurile și afișările la facilitățile agenției în urma unui șir de incidente din ultimii ani în care centrele medicale au interzis simbolurile Crăciunului, brazii împodobiți și colinde, au îndepărtat Bibliile și au închis capelele.

„Noua politică este o „rușine” și o încălcare a separării bisericii de stat”, a declarat Mikey Weinstein, președintele Military Religious Freedom Foundation.

În cadrul procesului din New Hampshire a intervenit și grupul juridic First Liberty Institute, cunoscut pentru procesele în care a susținut apărarea libertății religioase, implicat și în cazul Crossland din Maryland când o monumentul „Crucea Păcii” urma să fie demolat datorită simbolismului creștin.

 „Biblia are o semnificație istorică și ar trebui să fie presupusă constituțională”, a spus Mike Berry din partea grupului FLI. „Afișarea acestor simboluri religioase este în concordanță cu istoria.”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *