STUDIU : America sub Donald Trump, mai puțin rasistă

STUDIU : America sub Donald Trump, mai puțin rasistă

Un nou studiu efectuat de doi sociologi ai Universității din Pennsylvania și publicat de platforma academică SSRN a constatat faptul că America a devenit mai puțin rasistă din punct de vedere statistic după alegerea președintelui Donald Trump în 2016. Studiul contrazice astfel vectorul de opinie din mainstream mass-media care afirmă că președinția Trump a provocat divizarea Americii.

Studiul folosește un eșantion de cetățeni americani cu vârstele între 2008 și 2018 și încearcă să răspundă la întrebarea dacă utilizarea de către Trump a „retoricii negative ce vizează minoritățile etnice/rasiale” a condus la o normalizare a prejudecăților. Constatarea este că situația  de după 2016 se caracterizează prin prejudecăți și  resentimente rasiale în scădere.

„Observăm că, prin majoritatea măsurilor, prejudecățile au scăzut după campania și alegerile din 2016 și putem exclude chiar și creșterile mici în exprimarea acestor prejudecăți”, concluzionează studiul.

Acest rezultat contrastează flagrant cu mandatul Obama, care a debutat sub steagul aplanării diviziunilor rasiale și al corectitudinii politice dar a avut ca rezultat numeroase revolte cu incidență rasistă în locuri precum Ferguson și Baltimore.

Etichete:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *