Noua ordonanță de urgență

Noua ordonanță de urgență

Ministerul Afacerilor Interne tocmai a emis o ordonanță de urgență ce urmează să fie promulgată în Monitorul Oficial. Această ordonanță va intra în efect de mâine seară, 22 martie 2020, de la ora 22:00. Aceasta va presupune că orice adunare de oameni mai mare de 3 persoane va fi interzisă, vor fi închise centre comerciale, afaceri de vânzare cu amănuntul, servicii etc. Vor fi închise mall-uri și slujbele religioase se vor mai oficia doar de către preot și cântăreț.
Slujbele vor putea fi transmise online și în media, credincioșii bolnavi vor putea fi împărtășiți acasă, iar evenimente religioase vor putea fi oficiate (cununie, botez, înmormântare) doar cu maxim 8 persoane.
Oamenii vor putea ieși din casă doar între orele 06:00 și 22:00 pentru drumuri motivate, până la magazin, farmacie, pentru asistență medicală, pentru a îngriji persoane în nevoie (vârstnici, copii, membrii ai familiei), pentru activitate fizică, pentru a scoate animalele de companie afară sau în interes profesional. Persoanele vor trebui să se legitimeze în fața organelor competente când vor fi solicitate să o facă, însemnând adeverință de muncă, adeverință medicală sau declarație pe propria răspundere.
Aceasta este Partea I a ordonanței militare emisă de MAI.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *