OPINIE – A fi conservator la 22 de ani

OPINIE – A fi conservator la 22 de ani

Ce înseamnă a fi conservator la cei 22 de ani ai mei?

Conservatorismul a pornit ca un curent politic al secolului al XVIII-lea odată cu Edmund Burke, supranumit și ,,părintele conservatorismului”. Precum spune și cuvântul, înseamnă conservare, conservarea unui mod de viață. Atunci se referea la feudalism, adică la marii proprietari de pământuri, la nobilime, relațiile feudale dintre nobili și cei care lucrau pământul, relațiile de vasalitate dintre nobilii mai mici și cei mai mari și tot așa.

Totodată însemna rânduiala o viață de familie așezată, rânduiala a unei vieți creștine, a unor moravuri, a unei morale, a unei economii de tip feudal, a monarhiei. Practic, cam tot ce a însemnat Evul Mediu. Cu timpul s-a ajuns și la forme noi de conservatorism, inclusiv până în zilele noastre când pe lângă conservatorism, mai este și neoconservatorismul, pe care îl consider o ramură nesănătoasă, să zic așa, pentru că susține printre altele o politică agresivă de ,,democratizare” a Orientului Mijlociu, cum au fost campaniile neconstructive și distructive din Irak și Afghanistan.

Pentru mine a fi conservator înseamnă în primul rând a avea credință în Dumnezeu, a îți începe ziua cu conștiința că ceva deasupra ta guvernează lumea, tot ce te-nconjoară. Iar de aici a promova ordinea valorilor acestei lumi, o viață de familie normală și implicit forma naturală a căsătoriei. Iubirea de țară, de comunitate, suveranitatea. Faptul că te-ai născut într-un anumit teritoriu, și nu în altul, are semnificație profundă, nu este o chestie banală. Nu este vorba doar despre un teritoriu, este o idee și un timp al istoriei pe care îl primești, un fel de ADN care te identifică prin comunitatea de limbă, de țară, de istorie.

A fi conservator înseamnă să fii împotriva revoluțiilor de stânga. Astăzi agenda de stânga a renăscut în spectrul corectitudinii politice și, din păcate, directivele vin chiar de la Bruxelles, ideologia de gen sau politica legată de migrație sunt doar două dintre ele.

În concluzie, a fi conservator este ceva ce ține de firescul lucrurilor, de normalitate. Nu este ceva ieșit din comun, ci viața așa cum ne-a lăsat-o Dumnezeu. Mi-aș dori să ne întâlnim cât mai mulți români, să construim împreună. Mulțumesc!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *