OPINIE – Unii spun că familia tradițională este un concept comunist.

OPINIE – Unii spun că familia tradițională este un concept comunist.

Unii spun că familia tradițională este un concept comunist, iar noile tipuri de familii, voluntar monoparentale ori formate din soți de același sex ori din mai mult de doi soți sunt avangardiste si rezultate ale unor societăți tolerante și liberale.

Fals! Disoluția familiei tradiționale, relațiile homosexuale, avortul, au fost concepte și ale leninismului clasic și au fost puse în practică imediat după venirea la putere a bolșevicilor. Una dintre cele mai notorii teoreticiene ale libertății sexuale a fost activista comunistă Alexandra Kollontai, devenită comisar al poporului după 1917 și apoi diplomat, în timpul lui Stalin. Ea este cunoscută publicului larg prin ecranizarea Ninocika, cu Greta Garbo în rolul principal, iar publicului românesc prin aceea că, în calitate de ambasador al URSS la Stockholm a negociat condițiile de armistițiu cu guvernul Antonescu. Prin lunga ei ședere în Suedia, Kollontai este bine cunoscută publicului suedez, care i-a dedicat, până azi, zeci de articole elogioase fiind considerată o eroină a mișcării feministe.

Alexandra Kollontai se considera o feministă radicală. Opiniile ei despre rolul căsătoriei și al familiei în cadrul comunismului au fost cu siguranță influente asupra societății de astăzi, mai ales prin promovarea conceptului „iubirii libere”.

Alexandra Kollontai si-a expus concepțiile despre familie și sexualitate în câteva cărți intitulate sugestiv: „Iubirea roșie”, „Iubirea liberă”, „Comunismul și familia”, „Relațiile sexuale în lupta de clasă”. În aceste cărți aflăm că „… sexualitatea este un instinct uman la fel de natural ca și foamea sau setea” și că „o femeie din Komsomol ar trebui să-si satisfacă dorința sexuală ca și cum ar bea un pahar cu apă sau cu vodcă”.

Alexandra Kollontai a crezut că, ca și statul, familia va dispare când a doua etapă a comunismul va deveni realitate. Ea a considerat căsătoriile și familiile tradiționale ca moșteniri ale trecutului egoist opresiv, bazat pe drepturi de proprietate. Sub comunism, atât bărbații, cât și femeile vor lucra și vor fi sprijiniți de societate, nu de familiile lor. În mod similar, copiii lor vor fi proprietatea societății și vor fi crescuți de societate.

Alexandra Kollontai i-a sfătuit pe bărbați și pe femei să renunțe la nostalgia lor pentru viața familială tradițională. „Mama muncitoare trebuie să învețe să nu facă diferența între al tău și al meu, ea trebuie să-și amintească că sunt doar copiii noștri, copiii muncitorilor comuniști ai Rusiei”.

Oare, nu auzim aceleași lucruri astăzi, în medii care se numesc progresiste? ”

O opinie de Gabriel Sevciuc 

One Comment

  1. ce **** ideologică!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *