Prezentatorul premiilor „Globului de Aur” a atacat politizarea Hollywoodului: „Nu ești în poziția să dai lecții oamenilor!”

Prezentatorul premiilor „Globului de Aur” a atacat politizarea Hollywoodului: „Nu ești în poziția să dai lecții oamenilor!”

Comediantul britanic Ricky Gervais, cunoscut mai ales pentru rolul din serialul de televiziune britanic The Office,  a atacat celebritățile de la Hollywood adunate pentru decernarea premiilor Globului de Aur. Discursul său de 7 minute a devenit viral în mediul online, lumea filmului și industria de televiziune americană fiind crititcat  pentru felul în care manipulează și pozează în „luptători pentru justiție socială”/social-justice-warriors.

„Nu ești în poziția să dai lecții oamenilor despre nimic. Nu știi nimic despre lumea reală. Cei mai mulți dintre voi au petrecut mai puțin timp în școală decât Greta Thunberg” a spus prezentatorul galei Ricky Gervais. Acesta a acuzat politizarea Hollywoodului care se folosește de producțiile sale pentru a promova o agenda politică străină de actul artistic. „Dacă în seara asta câștigi un premiu, nu-l folosi drept tribună pentru discursul politic. Dacă ești câștigător, vino pe scenă, primește-ți micul premiu, mulțumește agentului și Dumnezeului tău și pleacă dracului”, a spus britanicul la începutul ceremoniei.

Actorul britanic a vorbit și despre competiția corporațiilor media, fără discernământ : „Apple, Amazon, Disney. Dacă ISIS ar înființa un serviciu de streaming, v-ați suna agenții, nu-i așa?”, s-a adresat el celor prezenți la gală.

Un alt subiect sensibil a fost cel al omului de afaceri Jeffrey Epstein, acuzat de pedofilie, care s-ar fi sinucis în celula sa. Gervais a spus despre personajul principal jucat de el că este clar că nu s-a sinucis, la fel ca Jeffrey Epstein. Publicul i-a răspuns cu o rumoare colectivă, la care comediantul a răspuns: „Tăceți din gură, știu că era prietenul vostru dar nu-mi pasă…”

Înainte de eveniment, actorul britanic a spus revistei Spectator despre intenția sa de a provoca audiența, spunând: „Este o cameră plină de cei mai mari disimulatori de virtuți și ipocriți din lume, așa că trebuie să vorbesc după asta”.

Referindu-se la ceea ce a descris drept „aclamarea aproape universală” pe care discursul lui Gervais a primit-o pe Twitter, Piers Morgan (coprezentator la Good Morning Britain, una dintre cele mai cunoscute emisiuni britanice) a scris în Mail Online „motivul pentru care atacul lui Gervais a rezonat atât de puternic este pentru că a venit chiar atunci când multe persoane, inclusiv eu , s-au temut că lumea devenise complet rușinată, târâtă și anulată într-o supunerea cu supine de către o amețitoarea, radicala, intoleranta mafie liberală, ce dorește parcă să aspire orice uncie de libertate și bucurie din viață ”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *