Primăria din Moșnița Nouă a interzis primirea Luminii de către credincioși

Primăria din Moșnița Nouă a interzis primirea Luminii de către credincioși

Primăria din Moșnița Nouă, județul Timiș a emis o hotărâre, Hotărârea Nr. 10 din 10.04.2020, prin care sunt interzise atât primirea Luminii de Paști a credincioșilor din comună, primirea pâinii binecuvântate, a Paștilor, cât și spovedirea și împărtășirea.

Această hotărâre este complet neconstituțională, nicio autoritate statală neavând dreptul să interzică acestea. Dreptul la libertatea conștiinței, a libertății individuale, cât și libertatea de exprimare sunt drepturi fundamentale stipulate și garantate în Constituția României. Ele sunt drepturi constituționale. Constituția este legea fundamentală într-un stat, celelalte legi se subordonează Constituției, în speță legile organice și legile ordinare. Hotărârile guvernamentale, ale primăriilor, decretele prezidențiale sau ordonanțele de urgență se supun Constituției. Dacă ele sunt neconstiționale, se anulează.

Interzicerea acestor drepturi fundamentale ar trebui atacată în instanță, pentru că acestea nu pot fi interzise legal. România a dezaderat pe perioada Coronavirusului de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, dar asta nu înseamnă că a fost anulată și Constituția.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *