România – cel mai mare exportator de forţă de muncă din Uniunea Europeană

România – cel mai mare exportator de forţă de muncă din Uniunea Europeană

Raportul Comisiei Europene a identificat România ca fiind cel mai mare exportator de angajați în 2018, în spațiul european. Alături de România se află Polonia, Italia, Portugalia şi Bulgaria, în număr total de peste 6 milioane de migranți.

Aceasta se traduce în cifra de aproximativ 173.000 de români care au plecat și s-au angajat, adică cu 7% mai mult decât în 2017.

Destinația forței de muncă a fost în primul rând Germania, urmată de Marea Britanie, Spania, Italia şi Franţa. Germania şi Marea Britanie cuprinde jumătate din numărul de migranți.

Chiar dacă numărul de polonezi a crescut cu 6% în 2018, cifrele din 2019 sunt îmbucurătoare pentru această țară, crescând mult numărul polonezilor ce vor să se întoarcă în țara natală.  Pentru aceasta guvernul

Pentru a combate valul de migrații dar și pentru a stopa declinul demografic Polonia și Ungaria au declanșat și programe ample de măsuri pro-familie. Astfel în Ungaria  natalitatea a crescut de la 1,2 nașteri pe mamă, la 1,5, Budapesta fiind printre primele capitale europene la capitolul protecție familie naturală.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *