Scriitoarea seriei „Harry Potter” ia atitudine împotriva teoriei genului

Scriitoarea seriei „Harry Potter” ia atitudine împotriva teoriei genului
Cu doar câteva săptămâni în urmă, puțini ar fi putut prezice atacul pe care Joanne Rowling, autoarea celor mai vândute seriale „Harry Potter”, o va primi de la unii dintre fanii săi. Cu toate acestea, chiar înainte de Crăciun, asta a fost exact ceea ce a primit.
 
De ce? Pentru că a îndrăznit să apere o femeie care a fost concediată pur și simplu pentru a exprima o apărare a realității biologice.
 
Este vorba despre Maya Forstater, în vârstă de 45 de ani, fost angajat ca expert fiscal în Centrul pentru Dezvoltare Globală, un think tank britanic. În 2018, organizația sa a concediat-o după ce a postat comentarii pe Twitter care criticau planurile guvernului U.K de a permite oamenilor să se autoidentifice în funcție de sexul ales.
 
Ea a scris într-un tweet reținerea în ceea ce privește acordul ca bărbații biologici să facă sport ca femei. Ea a spus: „Îmi împărtășesc preocupările că extinderea radicală a definiției legale a„ femeilor ”, astfel încât să poată include atât bărbați, cât și femei, transformă conceptul de femeie într-unul lipsit de sens și va submina drepturile și protecțiile femeilor pentru femeile și fetele vulnerabile.”

După ce a fost concediată, a depus o plângere la un tribunal pentru ocuparea forței de muncă și a susținut că a fost discriminată pe baza convingerilor sale. Ea a susținut că „sexul” este o realitate materială care nu ar trebui să fie confundată cu „identitatea de gen” și că „a fi femeie (sau bărbat) este un fapt biologic imuabil, nu un sentiment sau o identitate.”

Tribunalul a respins cererea ei. Într-o hotărâre judecătorul James Tayler a decis că părerea ei nu este „demnă de respect într-o societate democratică”, numind-o „absolutistă” și „incompatibilă cu demnitatea umană și cu drepturile fundamentale ale altora”.

Judecătorul Tayler a spus că opiniile Forstater nu sunt protejate în temeiul unei „credințe” sau „filozofii” și cad sub incidența „Legii privind egalitatea” din 2010, chiar dacă „religia sau credința” este una dintre cele nouă categorii protejate de lege. Legea privind egalitatea stă la baza legii anti-discriminare din Marea Britanie.

Forstater a reacționat reiterând opinia sa pe Twitter: „Există două sexe. Bărbații sunt bărbați. Femeile sunt femei. Este imposibil să schimbi sexul. Acestea au fost înțelese până de curând drept fapte de bază ale vieții. ”

Autoarea seriei Harry Potter  a scris la rândul ei:

„Îmbrăcați-vă cum doriți.
Dormiți cu orice adult, trăiește-ți viață în pace și securitate.
Dar să forțezi femeile să plece de la locul de muncă pentru a afirma că sexul este real? #IStandWithMaya #ThisIsNotADrill”

Susținerea scriitoarei este o surpriză pentru unii, având în vedere istoria ei de a sprijini politicienii liberali. Dar la fel de surprinzătoare sunt și motivele care au dus la concedierea economistei Maya Forstater.

One Comment

  1. Ce mizerie e in tara aia, nu mai au nici o legătură cu democrația ci cu impunerea forțată a ideologiilor anormale. Pe la ei a pătruns peste tot si acolo unde ar trebui sa fii imparțial. Vai de ei, in ce hal au ajuns.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *